سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1394/02/14 - 11:29
  • تعداد بازدید خبر : 11291
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سراج در ديدار با رئيس دستگاه نظارت و بازرسي دانمارك:

کشورهای غربی باید از سیاست‌بازی در خصوص مبارزه با فساد پرهيز كنند

يورگن استين سورنسن رئيس دستگاه نظارت و بازرسي دانمارك كه به ايران آمده صبح امروز با ناصر سراج رئيس سازمان بازرسي ديدار و مذاكره كرد.

يورگن استين سورنسن رئيس دستگاه نظارت و بازرسي دانمارك كه به ايران آمده صبح امروز با ناصر سراج رئيس سازمان بازرسي ديدار و مذاكره كرد.

به گزارش روابط عمومي سازمان بازرسی‌کل كشور، ناصر سراج در اين ديدار با بيان اينكه بيشترين فعاليت ايران در خصوص مبارزه با فساد، نظارت و پيشگيري قبل از وقوع است افزود: يكي از نهادهايي كه در رابطه با مبارزه با فساد بسيار فعال است،‌آمبودزمان ايران يا سازمان بازرسی‌کل كشور است. در اين راستا نيز ايران تا حدود زيادي موفق بوده و توانست سطح فساد را كنترل كند كه البته اميدواريم با همكاري و هماهنگي بين سازمان بازرسی‌کل كشور ايران و آمبودزمان آسيايي و جهاني بتوانيم در اين راستا به‌خصوص مبارزه با پول‌شویی و عودت پول‌هاي ناشي از فساد موفق‌تر عمل كنيم.

رئیس سازمان بازرسی‌کل کشور گفت: طی سفر به کشور دانمارک متوجه شدم شیب فساد در یک مقطع زمانی بالا رفته و بعد از آن نزول و یک شیب خطی را تا امروز ادامه داده است. درباره علت رشد فساد در آن مقطع جویا شدم که اعلام شد مربوط به جنگ جهانی دوم بود و پس از آن نظام دانمارک تصمیم گرفت به‌صورت قاطع و گسترده با فساد مبارزه کند.

وی ادامه داد: کشور دانمارک اگرچه در ابتدا کشوری عاری از فساد و شفاف بود اما در مقطعی به‌موجب بروز جنگ، مظاهر فساد نیز گسترش یافت و رابطه مستقیم میان جنگ و ازدیاد فساد، کشور را به مراحل خطرناکی سوق داد. اما پس از جنگ، تصمیم مقامات و حضور گسترده مردم که به‌موجب اعتماد متقابل ایجاد گردیده بود، به بازسازی پایه‌های نظام دانمارک برای شفاف‌سازی، پاسخگویی و مقابله با فساد و همچنین توجه جدی به رسیدگی به شکایات مردمی مبادرت گردید.

رئیس سازمان بازرسی‌کل کشور افزود: در ایران نیز ما شاهد 8 سال جنگ تحمیلی، 8 سال فعالیت گروهک‌های تروریستی و 35 سال جنگ نرم و تحریم‌های غیرقانونی علیه کشورمان بودیم ولی با وجود این‌ها عزم همه، تلاش برای بهبود فضای کشور می‌باشد.

سراج با اشاره به ارتقاء 8 رتبه‌اي ايران در خصوص فساد گفت: طبق اعلام TIرتبه ايران نسبت به سال قبل 8 درجه بهبود يافته است كه البته با توجه به اينكه TIدر ايران نماينده نداشته و خوراك خود را از اپوزيسيون می‌گیرد، ما آن را (رتبه‌بندی فعلی را) قبول نداريم.

وي در بخش ديگر از سخنان خود ابراز امیدواری كرد كه در زمينه آكادمي مبارزه با فساد و تبادل تجربيات و اساتيد بين سازمان بازرسی‌کل كشور و آمبودزمان كشور دانمارك همکاری‌های خوبي صورت بگيرد.

رئيس سازمان بازرسی‌کل كشور با اشاره به اينكه تجربه ايران در خصوص مبارزه با فساد به دوره هخامنشي و بيش از 2500 سال قبل بازمی‌گردد، ‌افزود: همچنين حضرت علي(ع) كه ورود شما به ايران مصادف با سالگرد ميلادشان شده است،‌1400 سال قبل به استاندار خود توصيه كردند كه عيوني بين مردم بفرست تا اگر فسادي مشاهده كردند آن را گزارش دهند تا مانع گسترش آن شوي.

وي افزود: ايران به دنبال راهكارهايي است كه مانع پول‌شویی شود. معمولاً پول‌شویی در كشورهاي جهان سوم اتفاق می‌افتد، نتیجه پول‌شویی در كشورهاي غربي است و می‌خواهیم راهكاري در اين زمينه پيدا كنيم تا افرادی كه از كشورهاي جهان سوم به كشورهاي غربي فرار می‌کنند ‌را بازگردانيم.

سراج خاطرنشان كرد: اگر كشورهاي غربي همان‌طور كه شعار می‌دهند، عملاً نيز وارد گود شوند قطعاً اقدامات كشورهاي جهان سوم تأثیر زيادي خواهد داشت. اميدواريم راهكارهاي مشتركي بين كشورهايي كه ارتباط نزديكي با آن‌ها داريم پيدا كنيم تا با پول‌شویی مبارزه مؤثری داشته باشيم.

وي همچنين به مبارزه ايران با مواد مخدر اشاره كرد و گفت: با توجه به همسايگي ايران با كشور افغانستان ايران با معضل مواد مخدر مواجه است. در حدود 50 درصد زندانيان كشورمان در خصوص جرايم مواد مخدر هستند. همچنين ايران تعداد زيادي شهيد در راه مبارزه با مواد مخدر و ممانعت از ترانزيت مواد مخدر به كشورهاي غربي داده است كه البته غرب در اين زمينه با ايران همكاري نمی‌کند. البته ايران به خاطر اعتقادات مذهبي كه دارد حتي اگر غرب نيز كمك نكند، به وظيفه انساني خود عمل كرده و از ترانزيت مواد مخدر به كشورهاي غربي ممانعت به عمل می‌آورد كه هزینه‌های سنگين ايران مؤید اين سخن است.

رئيس سازمان بازرسی‌کل كشور ادامه داد: جالب آنكه غرب علاوه بر آنكه همكاري نمی‌کند، راجع به اعدام مرتكبين به جرايم سنگين مواد مخدر ‌معترض هم است. اين در حالي است كه ايران ناچار به اعدام حداقلی اين متخلفان است. البته سازمان ملل کمک‌های خيلي ناچيزي به ايران داشته كه آن را نيز قطع كرده است. غرب اگر می‌خواهد ريشه مواد مخدر در دنيا خشكانده شود يا به حداقل برسد بايد با ايران همكاري تنگاتنگي داشته و از سیاست‌بازی در خصوص مبارزه با فساد پرهيز كند.

يورگن استين سورنسن رئيس دستگاه نظارت و بازرسي دانمارك هم در اين ديدار با اشاره به اينكه سفر به ايران به خاطر پيگيري همکاری‌های بيشتر و اجراي مباحثي كه در سفر گذشته رئيس سازمان بازرسی‌کل كشور به اين كشور داشته، ‌صورت گرفته است ‌افزود: ايران در مقايسه با دانمارك از نظر جمعيت،‌وسعت،‌سياست و ... بزرگ‌تر و پیچیده‌تر است. با در نظر گرفتن به نقشي كه ايران در سياست دنيا ايفا می‌کند،‌ ممكن است كشور دانمارك در مقايسه با ايران كوچك باشد. اما ما كارهايي انجام داده‌ایم تا امور كشور دانمارك خوب پيش برود كه يكي از دلايل موفقيت دانمارك، عاري بودن از فساد و داشتن نظام مدني سالم است. از اين نظر به‌رغم وسعت كم خود و نقش كمي كه در سياست بین‌المللی داريم توانستيم از نظر سلامت كشور خود را به شهرت برسانيم.

وي با بيان اينكه دانمارك از اشتراك گذاشتن تجربيات مبارزه با فساد با ساير كشورها استقبال مي‌كند،‌گفت: ما به اينجا نیامده‌ایم تا در مورد ايران قضاوت كنيم يا در مورد سیاست‌های ايران بحث كنيم. ما اينجا آمده‌ایم تجربيات خود را به شما منتقل و از تجربيات شما استفاده كنيم. از اين نيز آگاه هستيم كه كشورهايي هستند كه برنامه‌های خاص خود را در قبال ايران دارند و من می‌خواهم اطمينان بدهم كه از اين برنامه‌ها نداشته و فقط می‌خواهیم تجربيات خود را به اشتراك بگذاريم.

گزارش تصویری

کلمات کلیدی
مدیر کل سیستم
تهیه کننده:

مدیر کل سیستم