سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1394/03/12 - 15:45
  • تعداد بازدید خبر : 6451
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
قرائتی در جشن نیمه شعبان سازمان بازرسی کل کشور مطرح کرد:

نگاه قرآن و نهج البلاغه به امر بازرسی و نظارت

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز و مفسر قرآن کریم در جمع بازرسان و کارکنان سازمان بازرسی کل کشور امر نظارت و بازرسی از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه را بررسی کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز و مفسر قرآن کریم در جمع بازرسان و کارکنان سازمان بازرسی کل کشور امر نظارت و بازرسی از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه را بررسی کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز، بعد از نماز ظهر و عصر امروز در جمع مدیران و بازرسان با تبریک ایام ولادت صاحب الزمان(عج) گفت: شغل امام زمان(عج) شغل شما در سازمان بازرسی است. امام زمان(عج) ناظر بر همه است. روایت داریم که هر هفته کارهای انسان خدمت امام زمان(عج) ارائه می شود.

وی در ادامه چندین تذکر در رابطه با کار بازرسی و نظارت بیان کرد و گفت: بازرسان باید تلاش کنند عیوب را نزد هر کسی نگویند. اگر سازمان بر عملکرد سازمان ها نظارت کرد حق ندارد عیوب را پیش هر کسی بگوید. تذکر دیگر آنکه اخبار را از فاسق کسب نکنید. قرآن در این رابطه می فرماید درباره اخباری که کسب می کنید، حتما تحقیق کنید. دیگر آنکه با موج حرکت نکنید؛ خیلی از خبرها موج است و واقعیت ندارد.

این استاد علوم قرآنی و روایی در ادامه با اشاره به اینکه در نهج البلاغه از سه دسته بازرس یاد شده افزود: یکی بازرس عمومی است و همه مردم حق دارند گزارش دهند و از آن به عنوان «بلغنی» یاد می شود. یک گزارش را نیز کسانی می دهند که حقوق می گیرند و امیرالمؤمنین(ع) درباره این ها می فرمایند «وابعث العیون». بازرس دیگر که در نهج البلاغه یاد شده، «عینی بالمغرب» اند که بازرس ویژه و مخصوص هستند.

حجت‌الاسلام قرائتی در ادامه توصیه های خود به بازرسان خاطرنشان کرد: در امر بازرسی از متخصصین استفاده کرده و به موقع گزارش تخلف دهید. در دام قرار نگیرید. گاهی اوقات انسان ناخودآگاه در دام قرار می گیرد؛ مانند پذیرش هدیه یا موقعیت. گمان نکنید از این دام ها، بیمه هستید. همه در معرض فریب هستیم؛ گاهی اوقات انسان به نحوی فریب می خورد که خودش هم از آن آگاه نمی شود.

وی با بیان اینکه کار بازرسی خیلی ظریف است، تصریح کرد: کسانی که عمری در علم و تقوا روزگار گذراندند فریب شیطان را می خورند چه برسد به شما که اکثراً جوان هستید؛ بنابراین اگر خدا دست شما را نگیرد، تحصیلات و حقوقدان بودن و این حرف ها کاری از پیش نمی برد. ممکن است راننده ای بعد از 30 سال پشت فرمان خواب برود؛ بنابراین نباید لحظه ای از یاد خدا غافل شد.

حجت‌الاسلام قرائتی با تاکید بر اینکه آبروی مومن از حرمت کعبه بیشتر است افزود: نباید در کار بازرسی فقط از یک منبع اطلاع گرفت و باید صحت و سقم یک خبر را از چند منبع بررسی شود. حتما گزارش ها را قبل انتشار مورد ارزیابی قرار دهید تا خدایی نکرده آبروی مومنی بی جهت ریخته نشود. پیشگیری کنید؛ اگر گزارشی از یک تخلف به دست شما رسید آن را در اسرع وقت رسیدگی کنید تا مانع گسترش تخلف شوید. برای تهاجم خبری بسترسازی نکنید. چرا که بعضا دشمن از این شرایط سوء استفاده می کند. به ظن و گمان تکیه نکنید. قرآن آیاتی دارد مبنی بر اینکه برخی با ظنیات زندگی می کنند. کار بازرسی را تقسیم کنید. هر پرونده ای را دست هر کسی نسپرید. وقتی بازرسی هم می کنید صفت کرامت داشته باشید. در بازرسی دقیق باشید. همه را با یک چشم ببینید.

در انتها ایشان با اشاره به اهمیت شب زنده داری شب نیمه شعبان توصیه نمودند که از فضیلت این شب غافل نمانیم.

کلمات کلیدی
مدیر کل سیستم
تهیه کننده:

مدیر کل سیستم