سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1402/11/15 - 09:08
  • تعداد بازدید خبر : 196
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در آیین تکریم و معارفه بازرس کل استان چهارمحال و بختیاری:

عملکرد و اقدامات دستگاه‌ها باید به طور شفاف در دسترس مردم قرار گیرد/ هیچ کس نباید خود را فراتر از قانون بداند

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور گفت: عملکرد و اقدامات دستگاه‌ها باید به طور شفاف در دسترس مردم قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، دکتر رحمانیان در آیین تکریم و معارفه بازرس کل استان چهارمحال و بختیاری با تبریک ایام دهه فجر بر لزوم جهاد تبیین تاکید کرد و خواستار اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی در تمامی عرصه‌ها و… شد.

وى به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و افزود: این واقعه هویت و ماهیت این رژیم، آمریکای جنایتکار و سایر هم پیمانان آنها را برای مردم دنیا آشکار کرد.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود لازمه توسعه و پیشرفت هر کشوری را نبود فساد دانست و گفت: سلامت مدیران در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و کارگزاران در همه بخش‌های دستگاه‌ها مورد توجه بوده و خواهد بود زیرا اگر سلامت لازم جود نداشته باشد اقدامات در حوزه مبارزه با فساد بی اهمیت خواهد شد.

وی بر لزوم حرکت به سمت حکمرانی مطلوب تاکید کرد و یکی از راه‌های رسیدن به آن را پیشگیری و مبارزه با فساد و سوءجریان دانست و گفت: مدیران باید دانش و تخصص پیگیری مبارزه با فساد و قوانین مرتبط را داشته باشند و به آن عمل کنند و بر اساس آن ساختارهای فسادزا در دستگاه مربوطه را شناسایی و اصلاح نمایند و در این مسیر تجارب کشورهای موفق در مبارزه با فساد را بومی سازی کنند.

رحمانیان با تاکید بر اینکه باید اراده جدی در همه بخش‌های دولتی و غیردولتی برای مبارزه با فساد ایجاد شود و در این میان مردم و سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند نقش موثری داشته باشند.

وی یکی از راهکارهای مبارزه با فساد را شفافیت دانست و تاکید کرد: شفافیت باید در مرحله تقنین و قانونگذاری و تصمیم گیری و تصمیم سازی اجرا شود، هنوز بسیاری از مقررات مورد تنقیح قرار نگرفته و برخی از افراد آشنا با قانون بعضا از این موضوع سوءاستفاده می‌کنند امروزه هر دستگاه برای خودش مجموعه‌ای قطور از قوانین و مقررات دارد.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه مراحل اجرای قوانین باید شفاف باشد، یادآور شد: تمامی فرایندها باید شفاف باشد مگر اینکه جنبه محرمانه و امنیتی داشته باشد.

وی بر لزوم مطالبه گری احکام مربوط به شفافیت تاکید کرد و ادامه داد؛ اقدامات دستگاه‌ها باید در معرض عموم قرار گیرد و قوانین مرتبط با شفافیت باید در دستور کار دستگاه‌ها باشد.

رحمانیان ادامه داد: متاسفانه برخی از دستگاه‌ها این قوانین را یا اجرا نکرده یا به طور کامل اجرا نکرده‌اند که از آن جمله می‌توان به ماده ۳ قانون ارتقای نظام سلامت اداری اشاره کرد که در صورت اجرای این حکم قانونی توسط تمامی دستگاه‌های مشمول، هر ایرانی یک ناظر است.

وی در ادامه تاکید کرد: در یک حکمرانی مطلوب باید کارایی و اثربخشی دستگاه‌ها برای جامعه مشخص باشد.

رحمانیان یکی دیگر از ملزومات حکمرانی مطلوب را پاسخگو بودن دستگاه‌ها دانست و ادامه داد: دستگاه‌ها باید پاسخگوی مردم باشند و مطالبات آنها را دنبال کنند.

رحمانیان با تاکید بر لزوم توجه به حاکمیت قانون بیان کرد: هیچ کس نباید خود را فراتر از قانون بداند و همه باید ملتزم به اجرای قانون باشند.

عدم ثبات در مدیریت‌ها، عدم وجود نظام شایسته سالاری در انتصابات، ضعف دانش تخصصی مدیران، رواج مادی‌گری، تعارض منافع، وجود دستگاه‌های متعدد با مسئولیت واحد و بعضا غیرپاسخگو از دیگر موضوعاتی بود که رحمانیان در این زمینه به آنها اشاره کرد.

وی در ادامه به برخی از اقدامات سازمان بازرسی از ابتدای سال تاکنون اشاره کرد و گفت: در این مدت چهار هزار هشدار با ماهیت پیشگیری به دستگاه‌ها داده شده است چنانچه دستگاهی، به هشدارهای سازمان بازرسی توجه نکند و در اثر ترک فعل جرم و یا تخلف و یا خسارت و یا سوءجربانی ایجاد شود تحت تعقیب قرار خواهد گرفت.

شناسایی و مسدودسازی گلوگاه‌های فساد، نظارت الکترونیکی، ارتقای سامانه رسیدگی به شکایت‌های مردمی و حمایت از تولیدکنندگان از جمله مواردی بود که قائم مقام سازمان بازرسی به آن اشاره کرد.

وی پیرامون اقدامات سازمان بازرسی در حوزه حمایت از تولید گفت: در دفتر حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری در شش ماهه اول سال جاری ۱۱۰ واحد احیا و راه اندازی شده و از تعطیلی ۴۱۹ واحد جلوگیری شده است. همچنین افزایش تولید در ۴۲۹ واحد، تسهیل در تامین مالی در ۶۳۹ واحد، تسریع در اخذ مجوزها در ۴۱۲ واحد نیز در این زمینه محقق شده است.

رحمانیان تاکید کرد: اثربخشی‌های سازمان بازرسی در ۹ ماهه اول سال جاری ۱۶۷ همت و چهار هزار و ۸۵۹ مورد در این مدت اقدامات اصلاحی انجام شده است.

قائم مقام سازمان بازرسی گفت: علاوه بر آن از جمله اقدامات مهم سازمان بازرسی شامل شناسایی و مسدودسازی گلوگاه‌های فساد، ارتقای حاکمیت قانون در دستگاه‌های مشمول بازرسی، اصلاح امور، تسریع در بازگشت حقوق بیت المال که توسط افراد سودجو به نحو غیرقانونی تصرف شده است، ارتقای سلامت نظام اداری، شناسایی و برخورد با دستگاه‌هایی که برای مردم ایجاد نارضایتی می‌کنند، است.

در جریان این مراسم حجت‌الاسلام ابوالحسن فاطمی امام جمعه موقت شهرکرد با اشاره به اهمیت عدل و داد به بیان احادیثی در این خصوص پرداخت.

رئیس‌کل دادگستری استان چهارمحال و بختیاری از دهه فجر به عنوان ایامی برای تجدید میثاق ملت ایران اسلامی یاد کرد و لزوم انعکاس اقدامات و دستاوردهای نظام را مورد تاکید قرار داد.

محمد رزم با اشاره به مسئولیت خطیر سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: در بازرسی‌ها باید نقاط قوت هم دیده شود.

علی احمدی بازرس‌کل سابق استان چهارمحال و بختیاری نیز در این مراسم گزارشی از اقدامات انجام شده در دوران مدیریتی خود را تشریح کرد.

در این آیین از زحمات علی احمدی بازرس‌کل سابق استان چهارمحال و بختیاری تقدیر و مهدی تقوی به عنوان بازرس کل استان معرفی شد.

رحمانیان همچنین در جریان سفر به استان چهارمحال و بختیاری با کارکنان بازرسی دیدار و گفتگو کرد.

وی در خصوص رسیدگی به شکایت‌های مردمی، رفع تعهدات ارزی، فرارهای مالیاتی، راه اندازی بانک اطلاعاتی نیروهای توانمند، تکریم ارباب رجوع، حضور در بین مردم، پرداختن به موضوعات کلان و... موضوعاتی را مطرح کرد.

لزوم توجه به اخلاق مداری، امانتداری، تهیه گزارش‌های مستدل، متقن و... از دیگر موضوعات طرح شده در نشست رحمانیان با کارکنان بازرسی استان چهارمحال و بختیاری بود.

بنابراین گزارش، رحمانیان در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه در دوران تحول و تعالی نظارت بر مسدودسازی گلوگاه‌های فساد به جد در دستور کار است، بیان کرد: با اقدامات سازمان بازرسی ٢١٠ گلوگاه فساد شناسایی شده که برای نظارت و بازرسی بر مسدودسازی این گلوگاه‌ها بیش از هزار برنامه نظارت و بازرسی تعریف شده است.
 قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه سازمان بازرسی پیشگیری از وقوع جرم و تخلفات را در دستور کار دارد، بیان کرد: این سازمان به دنبال کمک به دستگاه‌هاست و هدف پیشگیری از وقوع جرم و فساد است.
حرکت از بازرسی سنتی به سمت بازرسی‌های نوین، تعامل با تمامی دستگاه‌ها، آموزش مدیران، ارتباط با مردم و… از دیگر موضوعاتی بود که رحمانیان به آنها اشاره کرد.
در جریان این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی‌فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد ضمن تبریک فرارسیدن ایام دهه فجر به نقش مهم سازمان‌های نظارتی اشاره کرد و گفت: این سازمان‌ها مسئولیت بسیار سنگینی دارند و باید بتوانند اطمینان لازم را در جامعه به وجود بیاورند که اگر فسادی هست برخورد درست و قطعی و سریع با فساد هم وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه دستگاه‌های نظارتی باید به گونه ای عمل کنند که عرصه برای مفسد تنگ شود، یادآور شد؛ مردم انتظار دارند که برخورد با فساد قاطع باشد بر این ضرورت دارد که از نتایج پرونده‌ها گزارش کاملی به مردم ارائه شود.

انتهای پیام/

کلمات کلیدی
فرزانه سادات سجادی
تهیه کننده:

فرزانه سادات سجادی