سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1401/12/22 - 14:39
  • تعداد بازدید خبر : 582
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور در دیدار با معاون علمی رئیس جمهور:

سهم اقتصاد کشور از دستاوردهای دانش‌بنیان ناکافی است

سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور گفت: برای دستیابی به رشد و توسعه پایدار و رقابت در عرصه جهانی، کشور نیازمند تحول اقتصادی از سطح اقتصاد رانتی، منابع محور و خام فروش به سمت اقتصاد دانش‌محور است.

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، محمد مهدی بلندیان، سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان در دیدار با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ضمن تبریک ایام ماه شعبان گفت: ضروری است تذکرات مقام معظم رهبری درخصوص مجموعه های دانش‌بنیان‌ و نخبگان، چراغ راه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری باشد.

رئیس کارگروه حمایت از دانش بنیان و نخبگان سازمان بازرسی کل کشور ضمن تذکر بابت سوءاستفاده برخی سودجویان از ظرفیت‌ها و معافیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: معاونت علمی و فناوری باید از سودجویی شرکت‌های دانش‌بنیان تقلبی که منجر به هدررفت منابع تخصیص‌یافته برای موضوع اقتصاد دانش‌بنیان می‌شود، جلوگیری به‌عمل آورد. این مهم نیازمند نظارت مؤثر و بازنگری در نحوه تشخیص صلاحیت این دسته از شرکت‌ها است.

بلندیان با اشاره به اهمیت توسعه بازار داخلی محصولات دانش‌بنیان در کشور اظهار داشت: شرکت‌های دانش‌بنیان موتور توسعه و ایجاد تحول در صنایع مختلف کشور هستند. همچنین جایگاه مجموعه‌های دانش‌بنیان در صنایع خودرو، هوایی و ریلی کشور باید براساس منویات مقام معظم رهبری و نیاز کشور ارتقاء یابد.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور نیز با تأکید بر لزوم ارتقاء مفهومی ارزیابی دانش‌بنیان‌ها و توجه به معیارهایی از جمله دستاوردها و میزان اشتغال اعلام داشت: دو معیار وزن و رشد، مبنای حمایت از دانش‌بنیان‌ها است. همچنین سیاست حمایتی این معاونت از دانش‌بنیان‌ها براساس پوشش ریسک آنان انجام می‌شود، نه صرفاً اعطای تسهیلات بلاعوض.

وی در ادامه ضمن تبیین نقش هدایت‌گری و جریان‌سازی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گفت: اهداف معاونت شامل توسعه اندیشه‌ورزی، جریان‌سازی علم در کشور، تولید فناوری، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت از جریان کارآفرینی و استارتاپ‌ها است. همچنین چشم‌انداز معاونت، تمرکز بر نحوه هزینه‌کرد صحیح منابع جهت تحقق اهداف مدنظر و دستیابی به برنامه‌های ازپیش‌تعیین شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در پایان گفت: درخواست ما از سازمان بازرسی کل کشور به عنوان چشم بیدار حاکمیت، همکاری و تعامل بیشتر و مؤثرتر  در جهت تحقق قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان و سایر قوانین و مقررات موضوعه به منظور نیل به اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی است.  

کلمات کلیدی
یاسر فاتحی فشتمی
تهیه کننده:

یاسر فاتحی فشتمی

تصاویر

 -  -  -