سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1395/04/28 - 16:01
  • تعداد بازدید خبر : 7648
  • زمان مطالعه : 21 دقیقه

امضاء یادداشت تفاهم همکاری میان سازمان بازرسی کل کشور و آمبودزمان کشور نامیبیا

با حضور دکتر جان رابرت والترز رئیس مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) و رئیس آمبودزمان کشور نامیبیا و قاضی ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور میان دو کشور یادداشت تفاهم همکاری به امضاء رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، ناصر سراج پیش از امضای این تفاهم نامه همکاری مشترک گفت: سازمان بازرسی کل کشور به‌عنوان نهاد آمبودزمانی جمهوری اسلامی ایران عضو مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) و همچنین عضو مؤسس، عضو هیئت مدیره و خزانه دار آمبودزمان آسیایی نیز می‌باشد. امروز میزبان رئیس مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) هستیم که ایشان توأمان رئیس آمبودزمان کشور نامیبیا نیز است.

وی با اشاره به فعالیت‌های بین‌المللی سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: طی 2 سال گذشته که بنده در خدمت سازمان بازرسی کل کشور بوده‌ام، این هفتمین تفاهم نامه‌ای است که با آمبودزمان کشورهای دیگر امضاء می‌کنیم؛ قبلاً با آمبودزمان های کشورهای چین، عراق، ترکیه، پاکستان، دانمارک، ارمنستان تفاهم نامه امضاء کرده و امروز هم تفاهم نامه مشترک همکاری میان ایران و نامیبیا به امضاء خواهد رسید.

در ادامه این مراسم دکتر رابرت جان والترز رئیس مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) طی سخنانی گفت: من امروز به‌عنوان رئیس مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) اینجا حضور دارم تا تجارب مؤسسه را به آمبودزمان ایران منتقل کرده و علاوه بر آن روابط دو آمبودزمان ایران و نامیبیا را ارتقاء دهیم. من از سال 2014 رئیس مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) بودم و چند ماه آینده دوره ریاست من تمام خواهد شد و در جریان اجلاس جهانی که قرار است در بانکوک تایلند برگزار شود، رئیس جدید انتخاب می‌شود.

رئیس مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) افزود: مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) یک سازمان بین‌المللی و جهانی در حوزه آمبودزمان‌ها و بازرسی‌ها محسوب می‌شود. سازمانی که من ریاست آن را بر عهده دارم متشکل از 177 عضو است که اعضای آن را آمبودزمان و بازرسان کل کشورها تشکیل می‌دهند. به دلیل آنکه ما یک سازمان جهانی محسوب می‌شویم دنیا را به 6 منطقه تقسیم کردیم که در هر منطقه با اعضا در تماس هستیم. همچنین با دو مؤسسه مشهور در زمینه آمبودزمان، از جمله مؤسسه آمبودزمان آسیایی و مؤسسه آمبودزمان آفریقایی در ارتباط هستیم. تمامی سازمان‌های ما دفاتری در تمام قاره‌ها دارند، در اروپا، آسیا، اقیانوسیه، آفریقا، ... و کلاً شش دفتر منطقه‌ای داریم. کشورهایی که می‌خواهند عضو مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) باشند باید تقاضانامه پر کرده و هنگامی که درخواست آنان مبنی بر عضویت پذیرفته شد، حق عضویتی را پرداخت می‌کنند و مانند هر سازمان دیگری باید دفاتر و بخش‌هایی داشته باشند تا فعالیت‌ها را مدیریت کرده و در واقع حامیان خوبی برای پیشبرد فعالیت‌های ما هستند، مانند مشارکتی که سازمان بازرسی کل کشور ایران یا سازمان بازرسی کشور نامیبیا انجام می‌دهد. درواقع ما کارهای اداری، مالی و فعالیت‌های مرتبط را انجام می‌دهیم و منابع مالی و انسانی را تأمین می‌کنیم.

وی با بیان اینکه دبیرخانه مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) در شهر وین در اتریش واقع شده است، ادامه داد: رئیس دبیرخانه مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) که به آن دبیرکل گفته می‌شود، رئیس آمبودزمان کشور اتریش است و بعد از دبیرکل ما هیئت مدیره مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) را داریم و هر منطقه متشکل از 3 مدیر است که 2 مدیر داخلی و یک مدیر منطقه‌ای می‌باشد. قاره اروپا به دلیل تعداد کشورهایی که دارد 77 عضو و رأی از میان 177 عضو دارد و به همین دلیل 5 مدیر از هیئت مدیره، اروپایی هستند. علاوه بر هیئت مدیره یک کمیته اجرایی داریم که شامل رئیس که من هستم و 2 معاون و یک خزانه دار است. هیئت مدیره سالیانه یک بار تشکیل جلسه می‌دهد که آخرین بار آن در ماه سپتامبر در نامیبیا برگزار شد و جلسه آینده آن در ماه آینده در بانکوک برگزار می‌شود. به دلیل اینکه اعضای هیئت مدیره از قاره‌های مختلف دنیا هستند، اگر ما بیش از یک سال بخواهیم جلسه برگزار کنیم، این امکان وجود ندارد.

رئیس مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) خاطرنشان کرد: بر اساس مفاد اساسنامه جهت اتخاذ تصمیمات کلان اگر خارج از جلسه سالانه باشد از طریق ویدئو کنفرانس، نامه و ایمیل این تصمیمات را بررسی و اتخاذ خواهیم کرد. مأموریت اصلی من به‌عنوان رئیس مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) این است که کشورهایی که فاقد دفتر بازرسی کل هستند را ترغیب و تشویق کنم که این دفتر را تأسیس کنند. درواقع چون مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) ممکن است شناخته شده نباشد تصمیم گرفتم به کشورهای عضو سفر کرده و آن را بشناسانم. به همین خاطر در سال‌های گذشته به کشورهای مختلف به ژاپن، تایلند، اسپانیا، ایران سفر کرده‌ام که در راستای انجام مسئولیت‌های من بوده است.

وی گفت: این را می‌توانم بگویم که مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) یک سازمان کامل بین‌المللی نیست و نیازمند یک مدیریت قوی است. متأسفانه تمامی کشورهای عضو از مناطق شش‌گانه نمی‌توانند نماینده‌ای را در دفاتر منطقه‌ای داشته باشند. من دفاتر منطقه‌ای را ترغیب می‌کنم که نمایندگی‌شان در سازمان را تقویت کرده و آن را به چالش بکشند و مواردی که سازمان به اهدافش دست پیدا نمی‌کند را تذکر دهند. درواقع ما می‌خواهیم در هیئت‌مدیره‌مان افراد صلاحیت‌داری را داشته باشیم که بتوانند فعالیت‌های ما را بیشتر از زمان حاضر انجام دهند. به این وسیله از آقای قاضی سراج دعوت می‌کنم که به نامیبیا آمده و ضمن بازدید از فعالیت‌های مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) در جریان فعالیت آمبودزمان نامیبیا نیز قرار بگیرند و امیدوارم به‌زودی ایشان به‌عنوان عضو هیئت مدیره و حتی به‌عنوان رئیس مؤسسه آمبودزمان بین‌المللی (IOI) انتخاب شوند، چراکه فعالیت‌های بسیار خوبی را انجام داده‌اند.


کلمات کلیدی
مدیر کل سیستم
تهیه کننده:

مدیر کل سیستم