• تاریخ انتشار : 1395/07/29 - 09:45
  • تعداد بازدید خبر : 9052
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آغاز همکاری‌های سازمان بازرسي كل كشور و شفافيت بین‌الملل

قاضي سراج كه به دعوت همتاي آلماني به برلين سفر کرده است با مسئولين و مديران سازمان شفافيت بین‌الملل ديدار و گفتگو كرد. رئيس سازمان بازرسي كل كشور در ديدار با مايكل مارشال معاون شفافيت بین‌الملل و برخي از مديران منطقه‌ای اين سازمان، با اعلام مواضع جمهوري اسلامي ايران در امر مبارزه با فساد، رتبه اختصاصي به كشورها ازنظر شاخص ادراک فساد را به‌نقد و بررسي گذاشت و خواستار بررسي دقیق‌تر اين شاخص و بهره‌مندی شفافيت بین‌الملل از ساير منابع گرديد. وي با بيان آمادگي سازمان بازرسي كل كشور براي همکاری‌های فني و علمي، اظهار داشت گزارش‌های تخصصي آماري موردنیاز به‌عنوان متمم منابع آماري كه توسط اين نهاد بین‌المللی در خصوص كشورمان جمع‌آوری می‌گردد می‌تواند در اختيار شفافيت بین‌الملل قرار گيرند. سراج گفت عزم جمهوري اسلامي ايران مبارزه جدي با فساد است و اين سازمان نه‌فقط در داخل كشور بلكه با تعامل و همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی به تبادل تجربيات لازم براي مقابله با فساد می‌پردازد و فعالیت‌های به‌عمل‌آمده در راستاي اجراي كنوانسيون سازمان ملل متحد براي مقابله با فساد، ايجاد مركز همكاري منطقه‌ای دستگاه‌های ضدفسادي اكو، راه‌اندازی آكادمي آموزشي آمبودزمان آسيايي در ايران، برگزاري سمينارهاي آموزشي منطقه‌ای در كشور با همكاري برخي از كشورهاي پيشرو و دفتر سازمان ملل متحد براي مقابله با جرم و مواد مخدر ازجمله اقدامات اين سازمان براي مبارزه با فساد است. سراج اظهار داشت جمهوري اسلامي ايران اگرچه به رتبه‌بندی سازمان شفافيت بین‌الملل انتقاد دارد و جايگاه اعلام‌شده را مناسب نمی‌داند، اما خواستار تعامل بيشتر با سازمان شفافيت بین‌الملل است. سراج وجود تحریم‌ها و جنگ سخت و نرم تحميلي عليه ايران را در به وجود آمدن فضاي ناسالم و گسترش فساد ازجمله دلایل اين مسئله دانست.
 در ادامه مايكل مارشال، معاون سازمان شفافيت بین‌الملل ضمن خوشامدگويي به قاضي سراج و همراهان؛ اظهار داشت: عليرغم رتبه اختصاص‌یافته به كشور ايران كه موردنقد قرارگرفته است، اما ما مشاهده می‌کنیم كه گام‌های ارزنده‌ای از سوي ايران برداشته‌شده و در آتيه جايگاه بسيار خوبي را براي كشور رقم می‌زند.
اين مقام شفافيت بین‌الملل گفت كه منابع مورداستفاده براي كشور ايران، به دليل برخي محدودیت‌ها و فقدان اطلاعات، كافي نبوده و با اين رويكرد جديد در جمهوري اسلامي ايران می‌تواند نتايج مثبتي داشته باشد و وجهه‌ای درخشان از ايران ترسيم و اين جايگاه تغيير يابد. گسترش مناسبات تجاري، سرمایه‌گذاری‌های خارجي، تقويت رابطه تجاري با دنيا به‌تدریج اين رتبه را تغيير می‌دهد. مايكل مارشال گفت كه هدف شفافيت بین‌الملل از رتبه‌بندی كشورها بر مبناي شاخص ادراک فساد، كوبيدن هيچ كشوري نيست. وي هدف غائي در نظام بین‌المللی براي شفافيت را اجراي اصول جاكارتا و دستورالعمل تنظيمي براي دستگاه‌های ضدفسادي دانست و اظهار داشت كه از اين حيث نقش سازمان بازرسي كل كشور جمهوري اسلامي ايران بسيار حائز اهميت است و عضويت آن در انجمن بین‌المللی مسئولين مبارزه با فساد بيانگر اين امر است.

کلمات کلیدی
مدیر کل سیستم
تهیه کننده:

مدیر کل سیستم