سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1398/10/28 - 17:35
  • تعداد بازدید خبر : 580
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
بازرس کل گیلان:

فساد با قبح‌زدایی نهادینه می‌شود/ درست انجام ندادن و یا ترک فعل نیز یکی از مصادیق مجرمانه تلقی می‌شود

فساد  با قبح‌زدایی نهادینه می‌شود/ درست انجام ندادن و یا ترک فعل نیز یکی از مصادیق مجرمانه تلقی می‌شود
به گزارش روابط عمومی بازرسی کل استان گیلان، به‌منظور حضور میدانی در شهرستان‌های استان و بر اساس دعوت فرماندار شهرستان رودسر، سیف‌الله مسرور به همراه سربازرس گروه زمین، منابع طبیعی و محیط‌زیست ضمن بازدید از برخی از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی در شورای اداری این شهرستان حضور یافتند.
در این نشست سیف‌الله مسرور بازرس کل گیلان، گفت: این شهر یادآور شهدای گران‌قدر به‌خصوص استاندار فقید استان شهید انصاری و مرحوم آیت‌الله محمّدی گیلانی است و امیدواریم ما در بدنه دستگاه اجرائی و قضائی استان بتوانیم ادامه‌دهنده راه ارزشمند این شهدا و عالمان برجسته باشیم.
رئیس شورای دستگاه‌های نظارتی استان با واکاوی دقیق نوع نگاه به مقوله فساد اداری به تفسیر و تشریح معانی فساد در جامعه پرداخت و گفت: معنی فساد بر اساس تعاریف موجود در سازمان برنامه‌وبودجه کشور، نقض قوانین و مقررات و ضوابط اداری است ولی یک امر پیچیده و مهم هم نیست و در هر مرحله‌ای از شروع و بروز فساد می‌توان از آن جلوگیری و یا اصلاح و نهایتاً برخورد کرد.
مسرور با بیان اینکه فساد همیشه در ابتدای پیدایش، گسترده و بسیط نیست و تدریجی شروع و گسترش پیدا می‌کند، افزود: فساد همیشه در ابتدای کار تدریجی بوده لکن قبح زدایی از آن موجب گسترش و نهادینه شدن فساد می‌گردد و مرحله‌به‌مرحله به درجه خطرناک و غیرقابل‌کنترلی می‌رسد تا جایی که قابلیت درمان را ازدست‌داده و به مرحله جراحی رسیده و این قبح زدایی با مدیریت افکار عمومی آغاز و گسترش پیدا می‌کند و عادی‌سازی فساد یکی از گام‌های ابتدایی نهادینه‌شدن آن تلقی می‌شود.
وی با اشاره به برخی از عادت‌های غلط مدیران و مسئولان در مواجهه با فساد عوامل زیردست خود، اظهار داشت: چشم‌پوشی از فسادهای کوچک باعث قبح زدایی از آن می‌شود و گاهی یک ترش‌رویی، تذکر و یا سؤال از کارمند می‌تواند در جای خود نقش مقابله با فساد را ایفا کند و این اغماض‌ها و چشم‌پوشی‌های کوچک و خرد می‌تواند موجبات بروز فسادهای بزرگ و کلان شوند.
بازرس کل گیلان در ادامه با برشماری عواقب و پیامدهای فساد ازجمله پیامدهای فردی، روانی و خدشه‌دار کردن امنیت شغلی به پیامدهای سازمانی بروز فساد اشاره کرد و گفت: خارج شدن یک کارمند متخصص با وجود اینکه دچار لغزش و یا اشتباهی شده باشد، سازمان متبوع خود را با مشکل منابع انسانی مواجه کرده و از چالش جدی آن مجموعه محسوب می‌شود و ظرفیت نیروی انسانی تجدید ناپذیر آن را که برای تربیتش هزینه شده به مخاطره می‌اندازد و علاوه بر اینکه پیامدهای اقتصادی بروز فساد که موجبات بی‌اعتمادی عمومی مردم به آن دستگاه‌ها می‌شود نیز مقوله مهمی است. در ضمن نمی‌توان از پیامدهای سیاسی که موجبات بدبینی مردم به حاکمیت و نیز زایل شدن پشتوانه مردمی نسبت به حاکمیت را در برمی‌گیرد، غافل شد.
این مسئول قضائی با اشاره به مصون نماندن هیچ دستگاهی از فساد اداری خاطرنشان کرد: فساد اداری خیلی به ما نزدیک است و ممکن است در هر تشکیلاتی بروز و گسترش پیدا کند، لذا باید آن را جدی گرفت و روزنه‌های بروز و ظهور و گسترش آن را مسدود و از بین برد و مؤکداً توصیه می‌کنم که یا نباید مسئولیتی را بپذیریم ولی اگر در مسند ریاست و مسئولیت قرار گرفتیم، نباید کم‌توجهی به امور محوله داشته باشیم و مراجعین را در وضعیتی قرار دهیم که به‌ناچار و از روی استیصال به شیوه‌های دیگری برای انجام امور خود متوسل شوند که قرار گرفتن و قراردادن در این شرایط بسیار خطرناک و ناخوشایند است.
مسرور ادامه داد: البته نباید به این موضوع مهم و راهبردی نیز کم‌توجهی کنیم که لزوماً عمل خلاف قوانین و مقررات از سوی هر مدیری تخلف و یا جرم نیست، بلکه درست انجام ندادن و یا ترک فعل نیز یکی از مصادیق مجرمانه تلقی می‌شود و باید مدنظر هر مدیر موفق و دلسوزی قرار گیرد.
در ابتدای این دیدار اسماعیل‌پور فرماندار شهرستان رودسر ضمن بیان برخی از اقدامات و فعالیت‌های مدیران و مسئولان شهرستانی نظارت و بازرسی را از وظایف و تکالیف ذاتی سازمان بازرسی تلقی کرد و گفت: ما از این تذکرات و نظارت‌ها استقبال می‌کنیم و نوعی بازخوانی نظارتی است.
مسرور بازرس کل گیلان همچنین پس از این جلسه به‌اتفاق هیأت همراه از برخی پروژه‌های عمرانی شهرستان رودسر بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات و موانع موجود قرار گرفت.

کلمات کلیدی
مدیر کل سیستم
تهیه کننده:

مدیر کل سیستم