سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1399/11/05 - 10:17
  • تعداد بازدید خبر : 609
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
اردبیل

بررسی مشکلات و چالش‌های سرمایه‌گذاری و بخش تولید استان با حضور بازرس‌کل استان اردبیل

در نشست مشترک بازرسی‌کل استان اردبیل و سازمان صمت و اتاق بازرگانی استان مشکلات و چالش‌های سرمایه‌گذاری و بخش تولید استان بررسی شد.

به گزارش روابط‌عمومی بازرسی‌کل استان اردبیل، نورمحمد کاظمی‌الموتی بازرس‌کل استان در این جلسه ضمن تبیین فعالیت‌های بازرسی‌کل استان در حوزه تولید و سرمایه‌گذاری و معضلاتی که در پرونده‌های مورد بازرسی در حوزه بانکی و مالیاتی وجود دارد،گفت: بازرسی‌کل استان آماده دریافت هرگونه پیشنهادهای سازنده دستگاه‌های اجرایی مرتبط با حوزه تولید و اشتغال است.

بازرس‌کل استان اردبیل در ادامه افزود: بازرسی استان از فعالیت‌های بخش خصوصی که تکالیف خود را در رابطه با یارانه‌های تأمین‌شده از منابع عمومی به نحوه صحیح انجام داده‌اند حمایت می‌کند. با این‌همه باید با افراد سودجو که در پوشش سرمایه‌گذار از شرایط موجود سوءاستفاده می‌کنند برخورد شود.

سیدمحمد اعتماد اعجازی سربازرس گروه اقتصادی بازرسی‌کل استان اردبیل نیز در ادامه این نشست ضمن اشاره به سوء‌جریانات حوزه تولید و سرمایه‌گذاری عنوان کرد: اکثر تسهیلاتی که به‌عنوان سرمایه در گردش از طرف بانک در واحدهای تولیدی تأمین می‌شود با عنوان سرمایه ثابت و طرح اخذ می‌گردد تا مدت بازپرداخت آن ۵ سال باشد، حال‌آنکه سرمایه در گردش مدت بازپرداخت کوتاه‌تر دوساله دارند و لذا سرمایه‌گذار تسهیلات را با عنوان توسعه طرح اخذ می‌کنند.

وی همچنین افزود: نتیجه تسهیلاتی که به بخش تولید پرداخت می‌شود باید در تولید اشتغال پایدار و استمرار بیمه‌شدگان جدید در تأمین اجتماعی استان قابل‌رؤیت باشد. اما علی‌رغم پرداخت تسهیلات قابل‌توجه در سطح استان در این‌خصوص اقدام چشم‌گیری مشهود نیست. لذا با توجه به عدم نتیجه‌گیری از اعطای تسهیلات به طرح‌های کوچک که از نظر نظارت نیز با مشکلاتی مواجه است، راهکار مؤثر (واقع‌شدن پرداخت تسهیلات مذکور) جذب سرمایه‌گذار و اعطای تسهیلات به طرح‌های دارای توجیه اقتصادی کلان در هر منطقه است که باعث ایجاد طرح‌های بزرگ با اشتغال‌زایی بالا شود.

اعتماد اعجازی همچنین در خصوص لزوم تحقق سامانه صدور فاکتور الکترونیکی اضافه کرد: عدم وجود سامانه‌های نظارت الکترونیک با عنوان کنترل تحقق اهداف پرداخت ارز سبب می‌گردد هیچ‌گونه نظارتی با عنوان حسابرسی پس از ترخیص کالا منظور نشود. به‌طوری‌که پس از ترخیص کالا از مجموعه گمرک استان هیچ‌گونه کنترلی در خصوص تحقق اهداف واردات کالاهای هدف در پرداخت ارز با نرخ دولتی صورت نمی‌گیرد که این مهم با تحقق سامانه صدور فاکتور الکترونیکی امکان‌پذیر است.

در این جلسه همچنین آقای صادقی رییس سازمان صمت استان اردبیل ضمن اشاره به مشکلات موجود در حوزه سرمایه‌گذاری، تأکید کرد: سرمایه‌گذاران واقعی که آورده ریالی مناسبی دارند مشکلات اساسی ندارند ولی غالباً افرادی که با عنوان ایجاد اشتغال در مقیاس کوچک مراجعه می‌کنند و آورده اولیه مناسبی ندارند موجب چالش و مشکلاتی می‌گردند.

در ادامه آقای پیرمؤذن رییس اتاق بازرگانی اردبیل گفت: در خصوص تمدید تسهیلات سرمایه در گردش امکان تمدید قانونی وجود ندارد. لذا اغلب فاکتورها اخذشده با بهانه ۹ درصد ارزش‌افزوده به‌صورت غیرواقعی و جعلی صادرشده است. می‌توان با استفاده از جعاله خرید بدون فاکتور اقدام نمود.

کلمات کلیدی
فرزانه سادات سجادی
تهیه کننده:

فرزانه سادات سجادی

تصاویر

 -