سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1401/08/01 - 09:59
  • تعداد بازدید خبر : 189
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بازرس کل استان گیلان: نامه‌های هشداری به دستگاه‌ها مانع تشکیل پرونده برای مدیران و کارکنان آن دستگاه‌ها می‌شود

بازرس کل استان گیلان ضمن حضور در برنامه زنده تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی اقدامات و تکالیف این مجموعه نظارتی را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی بازرسی‌کل استان گیلان، سجاد ده‌ده جانی، با اشاره به تشکیل ۲۰۴ فقره پرونده در سال گذشته، افزود: از این تعداد ۱۲۱ فقره اصلاح امور، ۱۸ فقره کیفری و ۶۵ فقره معرفی افراد به مراجع تخلفاتی اداری، انضباطی و انتظامی بوده است.

بازرس کل استان گیلان با بیان اینکه در نیمه نخست امسال ۱۲۲ فقره پرونده تشکیل شده است، تصریح کرد: از این تعداد 54 فقره اصلاح امور و ۱۰ فقره معرفی افراد به مراجع ذی‌صلاح قضایی و شامل ۲۴ نفر است و همچنین 22 فقره از گزارش های بازرسی به مراجع تخلفاتی، اداری، انضباطی و انتظامی ارسال شده که شامل ۶۲ نفر است.

ده ده جانی با اشاره به پشتوانه علمی و تخصصی بالای پیشنهادهای سازمان، گفت: این پیشنهادها برای دستگاه‌های مخاطب لازم‌الاجراء بوده و بازرسی در این راستا در سال 1400 اقدام به ارسال ۵۳۱ فقره پیشنهاد اصلاح امور کرده است و همچنین در نیمه نخست امسال نیز این رقم به ۳۴۲ فقره پیشنهاد رسیده است .

وی ادامه داد: از مجموع افرادی که در نیمه نخست امسال به مراجع ذی‌صلاح قضایی معرفی شدند و تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند، ۲۱ نفر عنوان اتهامی اختلاس، یک نفر عنوان اتهامی تضییع اموال عمومی و یک نفر عنوان اتهامی اخذ وجه خلاف ضوابط و مقررات داشته است.

وی افزود: در حوزه تخلفات اداری، انضباطی و انتظامی نیز ۱۵ نفر با عنوان اتهامی نقض قوانین و مقررات و ۲۱ نفر با عنوان اتهامی کم‌کاری و سهل‌انگاری در انجام وظایف محوله و یک نفر با عنوان اتهامی اعمال و رفتار خلاف شئون شغلی و اداری و پنج نفر با عنوان اتهامی سهل‌انگاری مدیران در انعکاس گزارش تخلفات به بازرسی را به مراجع ذی‌صلاح معرفی کردیم.

بازرس‌کل استان گیلان در راستای ارائه گزارش‌های به هنگام و به موقع به مسئولان جهت پیشگیری از نارسایی و تخلف و وقوع جرم گفت: در شش‌ماهه امسال بیش از ۶۰ فقره گزارش هشداری ارسال کردیم که اگر این اقدام صورت نمی‌گرفت، شاهد تشکیل پرونده‌های متعدد کیفری و یا تخلفاتی بودیم.

ده‌ده جانی جابجایی اموال، حمایت از کالاهای ایرانی، جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی، جلوگیری از تضییع اموال دولتی، ایجاد نارضایتی در ارباب رجوع و... را از جمله موضوعات نامه‌های هشداری بازرسی استان به دستگاه‌های اجرایی استان دانست و گفت: براساس قانون اگر مدیر و کارکنان دستگاه‌ها نسبت به این نامه‌های هشداری توجه لازم را نداشته باشند و یا تمکین نکنند، این رفتار در قالب گزارشی با معرفی به هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری و یا مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.

وی با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی دستگاه‌های نظارتی شامل بازرسی کل استان، دادستان مرکز استان، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، اداره‌کل اطلاعات استان، اطلاعات سپاه و دیوان محاسبات، تصریح کرد: فرار مالیاتی در کل کشور وجود دارد و شاهد مالیات‌های معوقی هستیم که علی‌رغم اخذ آرای قطعی، تاکنون وصول نشده‌اند؛ همچنین شاهد عدم ثبت صحیح درآمدهای افراد و شرکت‌های مشمول مالیات و حساب‌های بانکی اجاره‌ای و شرکت‌های کاغذی هستیم و در عین‌حال متاسفانه برخی از صنوف با نیات خاصی اقدام به اخذ وجه نقد از شهروندان می‌کنند و این عزیزان را با چالش‌هایی همراه می‌کنند. لذا در برنامه‌های آتی سازمان بازرسی محکم‌تر به حوزه مالیات ورود می‌کنیم.

بازرس‌کل گیلان قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را یکی از تاکیدات موکد رهبر معظم  انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: جمعیت جوان هر کشور و استان سرمایه ارزشمندی تلقی می‌شود و لذا با هرگونه عدول و انحراف و کم‌کاری و سهل‌انگاری و بی‌توجهی در اجرای قوانین مصوب در این حوزه  توسط دستگاه‌ها برخورد خواهد شد.

وی عدم تثبیت مالکیت اراضی ملی را منجر به تغییر کاربری و تخریب منابع طبیعی و ویلاسازی دانست و یادآور شد: کارگروه رفع موانع تداخلات را تشکیل دادیم و این کارگروه باید در شهرستان‌ها هم تشکیل شود تا بتوانیم برای اراضی ملی به نام دولت سند بگیریم که تاکنون توانستیم برای چندین هزار هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی سند صادر کنیم.

 

کلمات کلیدی
فرزانه سادات سجادی
تهیه کننده:

فرزانه سادات سجادی

تصاویر

 -