سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1402/04/31 - 07:33
  • تعداد بازدید خبر : 193
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

انتقاد بازرس کل کردستان از نبود برنامه‌های پیشگیری منسجم پزشکی

بازرس کل استان کردستان نسبت به نبود برنامه‌های پیشگیری منسجم توسط دانشگاه علوم پزشکی در خصوص بیماری‌های اعصاب و روان، دهان و دندان، کاهش استرس انتقاد کرد.

به گزارش روابط عمومی بازرسی کل استان کردستان، عیسی هواسی در مراسم معارفه و استقرار هیات بازرسی مستقر در دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مسئله سلامت را جزء مسائل برجسته کشور دانست و به بیان مسائل و مشکلات حوزه سلامت به ویژه نحوه نظارت بر توزیع و عرضه دارو در استان کردستان پرداخت.

وی یادآور شد؛ هزینه‌های مربوط به درمان بسیار بالا است، اما واقعی نیست. به عبارتی نگاه به درمان افراد جامع در ابتدا نگاه اقتصادی بوده و سپس نگاه درمانی بوده به طوری که این موضوع سبب این شده که هزینه درمان در استان کردستان به نسبت استان‌های هم‌ سطح بیشتر باشد.

بازرس‌کل استان کردستان در خصوص عملکرد دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: برنامه‌های پیشگیری منسجمی در استان کردستان توسط دانشگاه علوم پزشکی در خصوص بیماری‌های اعصاب و روان، دهان و دندان، کاهش استرس و... انجام نگرفته و طرح‌های پزشک خانواده و تحول نظام سلامت بعد از تصویب به صورت ناقص اجرا شده و نحوه اجرای طرح دارویار هم با رضایت نسبی همراه نیست.

هواسی در خصوص نحوه برخورد با بیماران و مردم توسط کادر درمان عنوان کرد: اهمیت دادن به اورژانس بیمارستان‌ها با بکارگیری افراد مجرب جهت تکریم ارباب رجوع و راهنمایی‌‌های درمانی به دلیل اهمیت موقعیت اورژانس باید در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته و به منظور ارتقاء آگاهی افراد جامعه این دانشگاه باید پیگیر تهیه برنامه‌های مربوط به آموزش عمومی حوزه سلامت و پخش آن در صدا و سیمای مرکز کردستان شود.

بازرس‌کل استان کردستان سپس به رفع کمبودهای دارویی مهم و حیاتی که مورد نیاز جامعه هستند و همچنین عدم ارجاع بیمار از مراکز دولتی به مراکز درمانی خصوصی که بعضاً به دلیل تعارض منافع در حوزه سلامت است و موجب افزایش هزینه بیماران می‌شود اشاره کرد.

وی در ادامه ضمن تشریح موضوع بیان مسئله بازرسی دانشگاه علوم پزشکی، به چالش‌ها عدم رضایت از معاونت غذا و دارو در انجام وظایف محول به سایر چالش‌ها و مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان کردستان از جمله عدم تناسب اقدامات با بازخوردهای موجود در جامعه، فقدان نظارت برشرکت‌های پخش دارو که خارج از استان تاسیس و در استان کردستان نمایندگی ندارند، عدم نظارت بر توزیع داروهای سهمیه‌ای بین داروخانه‌ها، عدم صدور مجوز تأسیس داروخانه درنقاط مرکزی شهر را از پیامدهای نابسامانی در توزیع و عرضه دارو دانست.

هواسی همچنین نسبت به تأسیس داروخانه در نقاط حاشیه شهر و پرداخت به موقع مطالبات توسط بیمه‌های پایه به دانشگاه، داروخانه‌های دولتی و خصوصی، الزام معاونت غذا و دارو به عقد قرارداد کلیه داروخانه‌ها با بیمه‌های پایه اشاره کرد.

در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی به بیان گزارشی در خصوص تعداد نیروهای انسانی شاغل (پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص و کادر آموزشی _ درمانی) مقایسه پیشرفت‌های حوزه سلامت استان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، تعداد مراکز درمانی (شامل تعداد بیمارستان‌ها، مراکز جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌ و فوریت‌های پزشکی و خدمات حوزه آموزش دانشگاه و...) اشاره کرد.

 

کلمات کلیدی
فرزانه سادات سجادی
تهیه کننده:

فرزانه سادات سجادی