- بررسی مشکلات کاهش فشار و قطعی آب تهران از سوی سازمان بازرسی کل کشور/ ضرورت تسریع در رفع مشکلات موجود و پاسخگویی مؤثر به شهروندان 04/05/06
- بازرس کل بانکها و بیمه سازمان بازرسی با حضور سرزده در بانکها نحوه عملکرد شعب در رابطه با فروش ارز اربعین را بررسی کرد/ ارائه پیشنهادهای لازم به منظور تسریع در ارائه خدمت به زائرین 04/05/05
- عیادت بازرس کل قضایی استان سیستان و بلوچستان از مجروحان حادثه تروریستی زاهدان 04/05/05
- بازدید بازرس کل استان قم از پروژه در حال احداث واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت ۷۰۰ هزار قطعهای 04/05/05
- بازرسکل قضایی آذربایجانغربی تاکید کرد: ضرورت مدیریت مصرف و همکاری بینبخشی برای عبور از بحران کمآبی در حوزه سد بوکان 04/05/05
- تأکید بازرس کل قضایی آذربایجانغربی بر لزوم تقویت زیرساختها و بهرهگیری از فناوریهای نوین در مدیریت مصرف برق 04/05/05
- نجات معدن چشمه ساران شهرستان آزادشهر از تعطیلی با ورود سازمان بازرسی/ مجوز کارگاه زغال سنگ با رعایت الزامات زیستمحیطی صادر شد/ تثبیت اشتغال ۱۴۵ نفر و فراهم شدن زمینه استخدام نیروی جدید 04/05/05
- بازدید بازرس کل آذربایجان شرقی از قطعه ۵ آزادراه خواجه – ورزقان 04/05/04
- بازدید بازرس کل قضایی استان به همراه نماینده مردم ارومیه از پروژه مدول دوم تصفیهخانه آب شرب ارومیه 04/05/04
- بازدید بازرس کل قضایی استان سمنان از مجموعه ایثار سمنان/ تاکید بر ارائه خدمات با کیفیت 04/05/04
حضور رئیس سازمان بازرسی کل کشور در چهارمين نشست بینالمللی نهادهاي آمبودزماني در آنكارا
در چهارمين نشست بینالمللی نهادهاي آمبودزماني در آنكارا قاضي سراج عملكرد جمهوري اسلامی ايران در پذيرش مهاجران و پناهجویان افغانستاني را تشريح كرد.
قاضي سراج در چهارمين نشست بینالمللی نهادهاي آمبودزماني كه با حضور سي و پنج كشور از قارههای مختلف در آنكارا پايتخت تركيه برگزار شد؛ با تشريح عملكرد كشورمان براي پذيرش مهاجرين و پناهجویان كشور افغانستان و كشورهاي ديگر؛ برنامههای اجرا شده براي اين جمعيت گسترده را در چهار حوزه سلامت، آموزش، خدمات اداري و امور فرهنگي بيان كرد.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور سیاستهای كشورمان در مورد پناهجویان و مهاجرين را برشمرد و در خصوص حقوق بشر اسلامی كه به پشتوانه آيات قرآني و كلام و سيره پیامبر اسلام(ص)، براي عموم بشريت تبيين گرديده است گفت: تمامي تعاليم ديني این حقیقت را که همه انسانها از ریشه واحدی هستند مورد تأکید قرار داده است (یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکر و انثی و جعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا ان اکرمکم عند الله اتقیکم: حجرات / ١٣، ای مردمان ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را در تیرههای بزرگ و کوچک قرار دادیم تا یکدیگر را بهتر بشناسید پس به درستی که والاترین شما نزد خداوند باتقواترین شماست.) و انسانها را به عنوان موجوداتی مساوی در خلقت و در حقوق به حسن سلوک و یاری یکدیگر در صحنههای مشکل زندگی فرامیخواند. (الناس سواسیط کاسنان المشط: پیامبر اسلام / مردمان مانند دانههای شانه با یکدیگر برابرند).
سراج در ادامه گفت: بر پایه آنچه بیان شد، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در صحنههای گوناگون از این دست بهویژه در پذیرش مهاجران و پناه جویان افغانی در قالب برنامهای منظم، در چهار حوزه سلامت، آموزش، خدمات اداری و امور فرهنگی، ساماندهی گردید.
وی تصریح کرد: در حوزه سلامت، علاوه بر تحت پوشش بیمهای قرار دادن تمامی پناهندگان در قالب بیمه سلامت، واکسیناسیون گسترده و رایگان آنها، ارایه خدمات کلینیکی و پاراکلینیکی به بیش از ٣هزار نفر دارای بیماریهای خاص همچون هموفیلی، سرطان، تالاسمی، تأمین هزینه جراحیهای پیچیده و گرانقیمت و ارایه خدمات توانبخشی به کودکان معلول افغانستاني، پیگیریهای لازم برای جذب منابع بینالمللی در این زمینه نیز صورت پذیرفت.
قاضی سراج بیان داشت: در حوزه آموزش، فراهم آوردن زمینه تحصیل رایگان برای ٤١٠ هزار دانش آموز افغانی، ارایه آموزشهای مهارتی به بیش از ١٢هزار نفر، فراهم کردن امکانات سوادآموزی بزرگسالان برای نزدیک به ٧٠٠هزار نفر و استفاده از خدمات (ان. جی. اُ) NGO ها به منظور افزایش آگاهی افراد از حقوق خویش، بخش کوچکی از فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در این حوزه است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در زمینه خدمات اداری، صدور کارتهای آمایش برای بیش از ٦٥٠ هزار نفر و ایجاد زمینه اشتغال برای بیش از ٤٠٠ هزار نفر و رسیدگی به تقاضاهای تابعیت و ارایه خدمات مختلف اداری به پناهجویان افغانستانی، از جمله افتخارات جمهوری اسلامی ایران در برخورد با مهاجران و پناهجویان است.
سراج بیان داشت: در حوزه امور فرهنگی و ورزشی، طراحی برنامهای تفریحی ـ فرهنگی از جمله سفرهای زیارتی، برگزاری همایشهای فرهنگی، ساماندهی امور ورزشی و ایجاد تیمهای ورزشی به ویژه ٣٠٠ تيم فوتبال و فوتسال، بخشی از فعالیتهای فرهنگی و ورزشی برای بهتر زیستن پناهجویان افغانستاني در ایران است.
در اینجا باید اشاره نمایم که به دلیل بحرانی بودن اوضاع منطقهای و در جریان بودن جنگهای دیگری در کشورهای همسایه ایران، برنامهریزیهای مشابهی برای پذیرش و پذیرایی از پناهجویان و مهاجران این کشورها در دست تهیه و اجراست.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور در خاتمه گفت: ما تلاش کردهایم تا کمتر سخن بگوییم و بیشتر در میدان عمل به فعالیت بپردازیم. ما واژههای هورایی را به اقدامات و فعالیتهای هورایی تبدیل کردهایم و از کمک به همنوعان خود و تلاش برای رفع تهدید و ترس و ایجاد محیطی امن برای آنها، افتخار میکنیم و آماده تبادل تجربههای خود در این زمینه با دیگران هستیم.
