- بازدید سرزده بازرسکل استان خراسان شمالی از عملکرد دستگاههای اجرایی و خدماترسان شهرستان گرمه 04/04/21
- بازدید سرزده بازرس کل قضایی اردبیل از بیمارستانهای استان 04/04/21
- بازدید بازرس کل استان خراسان شمالی از واحد تولیدی فرآوری قیر در شهرک صنعتی بجنورد 04/04/21
- بازدید شبانه بازرس کل قضایی اردبیل از مجتمع کشتارگاه مرغ آرتا جوجه 04/04/21
- بازدید سرزده بازرس کل قضایی اردبیل از ایستگاه آتشنشانی در شهرستان مرزی نمین 04/04/18
- بازرس کل استان بوشهر: رویکرد سازمان بازرسی در مورد تخلف احتمالی پیشگیری است 04/04/18
- بازدید بازرس کل آذربایجان شرقی از شهرک صنعتی شهید سلیمی 04/04/18
- بازدید بازرسکل استان قم از محل سیلو ذخیره گندم و انبار کالاهای اساسی استان 04/04/18
- بازدید بازرس کل قضایی آذربایجان غربی از شرکت تولیدی شیشه سکوریت الیاس ارومیه 04/04/18
- بازدید بازرس کل قضایی کهگیلویه و بویراحمد از منطقه عشایری کاکان یاسوج 04/04/18
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در اولین جلسه قرارگاه نظارتی حمایت از سرمایهگذاری برای تولید؛
نظارت مؤثر و اصلاح رویهها، مسیر سرمایهگذاری را هموار میکند/ گزارشی جامع از میزان تحقق احکام قانونی و تأثیر آن بر بهبود فضای تولید کشور تهیه میشود
قائم مقام سازمان بازرسی گفت: مسائلی نظیر تثبیت نرخ ارز، تسهیل صدور مجوزها و حذف امضاهای طلایی از جمله محورهایی است که سازمان بازرسی در سالهای اخیر در قالب برنامه های نظارت و بازرسی ورود مؤثری به آن داشته و در سال جاری نیز این مسیر ادامه خواهد یافت.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، اولین جلسه قرارگاه نظارتی حمایت از سرمایهگذاری برای تولید، به ریاست دکتر رحمانیان قائممقام این سازمان و با حضور معاونان برگزار شد.
رحمانیان در این نشست با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری طی بیش از یک دهه گذشته بر مسائل اقتصادی و تولید، اظهار داشت: تحقق شعار سال، در گرو تأمین امنیت سرمایهگذاری است که ابعادی چون قضایی، اقتصادی و نظارتی دارد و باید به آن توجه ویژه شود.
وی با بیان اینکه امنیت سرمایهگذاری نباید تحتتأثیر تغییر دولتها و سیاستگذاریها خدشهدار شود، افزود: سازمان بازرسی کل کشور میتواند از منظر نظارتی، نقش مؤثری در ارزیابی عملکرد دستگاهها در زمینه حفظ و ارتقاء امنیت سرمایهگذاری ایفا کند.
قائممقام سازمان با اشاره به اهمیت تسهیلگری دولت و ایجاد زیرساختهای لازم، گفت: مسائلی نظیر تثبیت نرخ ارز، تسهیل صدور مجوزها و حذف امضاهای طلایی از جمله محورهایی است که سازمان بازرسی در سالهای اخیر در قالب برنامه های نظارت و بازرسی ورود مؤثری به آن داشته و در سال جاری نیز این مسیر ادامه خواهد یافت.
وی همچنین با اشاره به مشکلات موجود در نظام بروکراسی اداری کشور، اظهار داشت: در حالی که در برخی کشورها سرمایهگذار در کمتر از یک هفته میتواند مجوزهای لازم را دریافت کرده و از تسهیلات بانکی بهرهمند شود، در کشور ما صدور مجوزها فرآیندی طولانی و فرسایشی دارد. سازمان بازرسی میتواند در حذف مقررات زائد، اصلاح ساختارهای ناکارآمد و تسهیل مسیر سرمایهگذاری نقشآفرینی مؤثری داشته باشد.
رحمانیان با تأکید بر ضرورت افزایش بهرهوری در بخش تولید خاطرنشان کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی کشور، بهویژه صنایع مادر، همچنان با ماشینآلات فرسوده و قدیمی که فاقد بهره وری لازم هستند فعالیت میکنند و نیاز به نوسازی و بهروزرسانی دارند. سازمان بازرسی آمادگی دارد در جهت رفع موانع پیشروی این واحدها ورود کرده و اقدامات لازم را پیگیری کند.
وی گفت: در حالی که سرمایه داخلی کافی به منظور استفاده در تولید در اختیار مردم وجود دارد، به دلیل نبود سیاستگذاری مؤثر، این سرمایهها به سمت بازارهای طلا و ارز سوق یافتهاند در حالی که باید با برنامهریزی دقیق، سرمایههای مردمی را به سمت تولید هدایت کرد.
قائممقام سازمان بازرسی با بیان اینکه ۹۰ درصد تأمین مالی بخش تولید و صنعت بر عهده نظام بانکی است، اظهار داشت: فشار بیش از حد به بانکها در شرایطی که منابع محدود هستند، میتواند به ناترازی و حتی ورشکستگی منجر شود. از اینرو، اصلاح ساختارهای اقتصادی و ایجاد سیاستهای جذب سرمایههای مردمی امری ضروری است.
وی همچنین موضوع قاچاق کالا و ارز را از عوامل مؤثر در کاهش انگیزه تولید دانست و افزود: تا زمانی که قاچاق صرفه اقتصادی داشته باشد، انگیزهای برای ورود به تولید ایجاد نخواهد شد. بنابراین، نظارت بر عملکرد دستگاههای متولی و ارزیابی سیاستگذاریها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رحمانیان در پایان بر ضرورت پیگیری قصور و ترکفعلها در اجرای قوانین، بهویژه قانون برنامه هفتم توسعه تأکید کرد و خواستار تهیه گزارشی جامع از میزان تحقق احکام قانونی و تأثیر آن بر بهبود فضای تولید کشور شد.
