سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1401/07/30 - 14:03
  • تعداد بازدید خبر : 118
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در نشست مطبوعاتی بازرس کل ایلام تاکید شد:

مدیران دستگاه‌های اجرایی باید پاسخگوی شکایات مردم باشند/ با حمایت و رفع موانع تولیدی ۱۸ واحد صنعتی و کشاورزی به چرخه تولید بازگشتند

بازرس‌کل استان ایلام با بیان اینکه نظارت یکی از وظایف اصلی مدیران دستگاه‌های اجرایی است و باید پاسخگوی شکایات مردم باشند، گفت: یکی از سیاست‌های ابلاغی سازمانی بازرسی کل استان حمایت از واحدهای تولیدی و رفع موانع تولیدی است که سال گذشته از ۲۸ واحد صنعتی و کشاورزی بازدید شده که از این تعداد ۱۸ واحد با رفع موانع و مشکلات پیش‌رو به چرخه تولید بازگشتند.

مهدی اصلانی در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان ایلام اظهار داشت: در سال جاری از 10 واحد صنعتی بازدید شده که تعدادی از آن ها دانش بنیان بوده اند و بر اساس شعار سال جاری و در اجرای دستور ریاست عالی سازمان،کارگروه حمایت از اقتصاد دانش بنیان و صیانت از نخبگان در هر ماه یک جلسه برگزار نموده و به مشکلات واحدهای مذکور در امور مالیاتی، بیمه و فروش محصولات و شرکت در مناقصه‌ها رسیدگی شده است.

وی تصریح کرد: بازرسی‌کل استان سیاست نظارت پیشگیرانه را با حضور نظارتی در 200 فقره از جلسات تصمیم ساز و تصمیم‌گیر دستگاه‌های اداری استان اجرایی نموده است و هدف از حضور در این جلسات، جلوگیری و پیشگیری از تصمیمات ناروا و خلاف قوانین و مقررات است.

بازرس کل ایلام گفت: در سال گذشته ۳۷ فقره مکاتبات تذکرات ترک فعل یا هشدار در راستای نظارت پیشگیرانه به دستگاه‌های اجرایی ارسال شده است.

مهدی اصلانی با بیان اینکه علاوه بر نظارت پیشگیرانه، نظارت الکترونیک نیز یکی از محورهای فعالیت این بازرسی کل در راستای تحقق دولت الکترونیک بوده اظهار داشت: نظارت الکترونیک در واقع حرکت به سمت ارتقای شفافیت اطلاعاتی و عملکرد دستگاه اجرایی است که خود آن نیز زمینه‌ساز سلامت اداری خواهد بود و اجرای امور در دستگاه‌های اجرایی از طریق سامانه‌های الکترونیکی علاوه بر کاهش میزان هزینه‌های اداری، موجب افزایش سرعت در کار شده و ایرادهای اجرایی در کارها مشخص می‌شود. در همین راستا مکاتبات لازم برای دستگاه‌های اجرایی در راستای تحقق دولت الکترونیک و ارائه گزارش عملکرد خود در این حوزه انجام شده است.

وی با بیان اینکه پاسخگویی الکترونیکی به استعلامات و مکانیزه کردن فرآیندها و فعالیت‌های اداری و دولت الکترونیک از موضوعاتی است که باید در صدر توجه دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد، یادآور شد: در قانون برنامه ششم توسعه، تکالیف دستگاه‌های اجرایی در راستای تحقق دولت الکترونیک مورد تاکید قرار گرفته است.

بازرس‌کل استان ایلام اظهارداشت: نظارت همگانی در واقع مشارکت مردم، رسانه‌ها و نخبگان در امر نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی است و امیدواریم با کمک این عزیزان بتوان مسائل و مشکلات دستگاه‌های اجرایی را شناسایی و برای رفع آنها با لحاظ اصل مدیریتی تمرکز بر مسائل کلان، بتوانیم چاره‌اندیشی نماییم و امید است در این مسیر با همکاری رسانه‌ها گام‎های بزرگی برداشته شود.

مهدی اصلانی گفت: رسانه‌ها واسطه‌ای برای انتقال دغدغه‌های مردم به مسئولان و ناظران مناسبی بر دستگاه‌های اجرایی هستند و باید روحیه مسئولیت اجتماعی را در مردم تقویت کنند تا روحیه بی‌تفاوتی از جامعه رخت بربندد و مدیران متخلف نیز احساس ناامنی بیشتری از انجام تخلف داشته باشند و فضای جامعه را به سمت اصلاح پیش ببرند.

بازرس کل استان با بیان اینکه فصل مشترک دستگاه‌های اجرایی و بازرسی کل استان، قانون است، گفت: دستگاه‌های اجرایی موظف به اجرای صحیح قانون و بازرسی‌کل استان نیز موظف به نظارت بر حسن اجرای قانون است و این بازرسی کل در اجرای سیاست ابلاغی مبارزه قاطع با فساد در سال گذشته تعداد 25 فقره گزارش‌های تعقیب کیفری و تعداد 97 فقره گزارش‌های تعقیب اداری به مراجع رسیدگی کننده ارسال نموده و آرای محکومیت‌های کیفری متهمان دریافتی در سال گذشته متعاقب پیشنهادهای تعقیب کیفری ارسالی، ۱۸ فقره کیفرخواست و جلب به دادرسی و ۲ فقره آرای محکومیت دادگاه کیفری بوده است. همچنین آرای محکومیت تنبیهات اداری یا انضباطی ۹۱ نفر کارکنان و مدیران متخلف متعاقب پیشنهادهای تعقیب اداری یا انضباطی این بازرسی کل صادر شده که شامل ۵ نفر مدیرکل، ۱۵ نفر معاون مدیرکل و ۳ نفر شهردار، ۳۵ نفر رئیس اداره و مابقی در سطح کارشناس و کارمند هستند.

وی در ادامه درخصوص اقدامات اصلاحی و اثربخش بازرسی کل استان در سال 1400 اظهار داشت: تعداد 77 فقره اقدام اثربخش با ارزش ریالی حدود 2179 میلیارد ریال صورت گرفته که برخی از آن‌ها شامل؛ 1.167 میلیارد ریال بابت کسر و اصلاح صورت وضعیت‌های پیمانکاران در پروژه‌های مختلف راه، آب، گاز و... بوده و مبلغ 345 میلیارد ریال برای جلوگیری از فرار مالیاتی، 116 میلیارد ریال تسریع در وصول مطالبات دولت و 30 میلیارد ریال استرداد وجوه دولتی بوده است.

اصلانی افزود: از دیگر اقدامات اثربخش، پیگیری رفع تداخلات اراضی ناشی از اعمال موازی مقررات در کمیسیون ماده 54 قانون رفع موانع تولید در 43 پلاک به مساحت 39134 هکتار با عملکرد معادل چندین سال قبل دبیرخانه کمیسیون بوده و پیگیری و الزام در صدور سند مالیکت 6878 هکتار اراضی موات، پیگیری تغییر و تحول 2600 هکتار اراضی ملی واقع در محدوده و حریم شهر بین ادارات‌کل منابع طبیعی و راه و شهرسازی استان در شهرهای سرابله، آبدانان، هلیلان، دهلران، مورموری و تسریع در وصول حقوق معوق دولتی معادن به مبلغ بیش از 5 میلیارد ریال و سلب صلاحیت 8 معدن غیرفعال می‌باشد.

بازرس کل استان با اشاره به اینکه راه ارتباطی سازمان بازرسی با مردم، سامانه‌های گزارشگران با فساد و رسیدگی به شکایات مردمی است، گفت: مردم عزیز می‌توانند از طریق سامانه‌های مذکور دغدغه‌ها و مشکلات خود را اعلام کنند و در این راستا سال گذشته ۲ هزار ۴۹۷ فقره شکایت و اعلامیه گزارش فساد رسیدگی شده است که نسبت به سال ۹۹ حدود ۷۰ درصد افزایش رسیدگی داشته‌ایم.

 

کلمات کلیدی
فرزانه سادات سجادی
تهیه کننده:

فرزانه سادات سجادی

تصاویر

 -